Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için Yerleştirme Başvurularının Alınması süreci

15.08.2023 97

2023 Yılı Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda yer alan tercih ve yerleştirme takviminde 08-16 Ağustos 2023 tarihleri arasında "Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvurularının Alınması" sürecine yer verilmektedir.

İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirmelerin Tamamlaması için belirlenen tarih ise 18 Ağustos 2023 - Cuma günü olarak belirtilmektedir.

İlgili Kılavuzun 1.4.e maddesi gereği ilköğretim programını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alacak öğrencilerin geçerli "Engelli Sağlık Kurulu Raporu/Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)" ve ortaöğretim kademesine yönelik "Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporu" doğrultusunda ikamet adresleri, yetersizlik durumu ve özellikleri dikkate alınarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ilgili mevzuat çerçevesinde, her bir şubede iki öğrenciyi geçmeyecek şekilde 08-16 Ağustos 2023 tarihlerinde il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyon kararı ile yerleştirme başvuruları alınarak yerleştirme işlemlerinin  18 Ağustos 2023 - Cuma günü itibariyle ilgili komisyonlarca tamamlanması gerekmektedir.

Bu kapsamda her hangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin En geç 16 Agustos tarihine kadar İl Milli eğitim Müdürlüğümüze Dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.